Czym jeszcze może zaskoczyć nas kuchnia ukraińska?
Znasz dobrze kuchnię ukraińską? Zapewne słyszałeś o barszczu ukraińskim, ale czy wiesz, co to horilka? Wiesz, że nasi wschodni sąsiedzi zajadają się kiszonymi...
O TYM SIĘ MÓWI
Mbappe kontra kebab. Nie zjecie już bułki o nazwisku gwiazdy
Mistrz świata w piłce nożnej i obecnie jeden z najlepszych napastników na świecie, Kylian Mbappe, zamierza pozwać… bar z kebabami w Marsylii! A dokładniej nie...
Wszystkie tajemnice sosu berneńskiego
Gęsty, kremowy i aromatyczny. Sos berneński, bo i nim mowa, podbił serca Szwedów i gości na co dzień we wszystkich domach. Powstaje na bazie jajek, octu winnego...
Chilli con carne z nachosami
Wystarczy kilka składników i pyszne, rozgrzewające danie rodem z Teksasu gotowe. Zobaczcie przepis na chilli con carne z nachosami.
Pinsa w 10 minut. Poznaj przepis na śniadanie w stylu włoskim
Rzymska pinsa to rodzaj cienkiego placka o prostokątnym lub owalnym kształcie. Ciasto zbliżone jest do tego na pizzę, jednak różni się kształtem, najczęściej...
Tak zrobisz najlepszą pizzę. Przepis prosto z włoskiej pizzerii
Ciasto na pizzę powinno być elastyczne i sprężyste. Można to osiągnąć dzięki kilku łatwym trikom, prosto od włoskiego szefa kuchni. Wypróbuj nasz przepis na...
Jej wysokość pizza. Wszystko, co chcecie wiedzieć o tym włoskim przysmaku
Chrupiące ciasto, świeże zioła, lejący się ser i ten zapach! Czy znacie kogoś kto nie lubi pizzy? Margherita, pepperoni, hawajska… już same nazwy wystarczą,...
Obiad w greckim klimacie: musaka
Musaka to grecka potrawa z bakłażanów i mięsa mielonego z dodatkiem sosu beszamelowego. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.
Kawa z jajkiem lub grzybami? Tak się pija na świecie!
Karnawał to czas zabawy, szaleństwa, ale i eksperymentowania, również smakiem. Mowa o kawie - trunku znanym i cenionym ponad granicami, który w zależności od...
Zimą nie ma lepszego obiadu. Najesz się i poprawisz nastrój
Mielone mięso i puree ziemniaczane to dwa podstawowe składniki, które zapieka się razem, by powstała zapiekanka pasterska. Danie jest banalnie proste do...
Danie jak z chińskiego baru! Szybki obiad z kilku składników
Makaron po chińsku to pomysł na szybki, niedrogi obiad, który przygotujesz w pół godziny. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, by cieszyć się daniem jak...
Kryzysowy makaron. Wygląda jak z restauracji, nikt nie uwierzy, jaki jest tani!
Doskonały włoski makaron, który można podać w wersji wykwintnej lub budżetowej. Nikt nie zorientuje się, że to kryzysowa potrawa, ponieważ wygląda i smakuje jak...
Tak na świecie je się ziemniaki!
Zapiekanka ziemniaczana z fasolką szparagową i jajkiem czy peruwiańskie krokiety papa rellena? Zobacz, jakie dania, których podstawą są ziemniaki przygotowuje...
Kulinarna podróż dookoła świata
Aby choć na chwilę zapomnieć o szarudze na zewnątrz – proponujemy kilka aromatycznych inspiracji z kulinarnych wakacyjnych podróży. Rozgrzeją, zapewnią świetne...
Lubiana włoska potrawa jako zupa. Pomysł na jednogarnkowy posiłek
Wypróbuj przepis na znaną, włoską potrawę w dużo prostszej wersji. Zupa lazania to genialny pomysł na szybki i rozgrzewający obiad jednogarnkowy. Idealny...
Quesadilla – smaczne danie ze słonecznego Meksyku
Przepis na meksykańską tortillę zapiekaną w piekarniku kurczakiem i warzywami.
Chaczapuri, czyli gruziński placek z serem
Przepis na chaczapuri, czyli gruziński placek z serem.
Ciastko z bobem i rolada w kształcie kawałka drewna
Co na świątecznym stole pojawia się w innych krajach? My nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia bez makowców, pierników, serników, czy keksów. A co jedzą...
Apetyczne bułeczki szafranowe ze Szwecji. Ten wypiek króluje 13 grudnia
Tradycyjne bułeczki szafranowe to w tradycyjny wypiek zajadany z okazji dnia świętej Łucji. Znane są również pod nazwą „koty Łucji” i cieszą się sporą...
Ciasteczka z wróżbą na andrzejki. Wypróbuj przepis na ciastka z dobrymi życzeniami
W nocy z 29 na 30 listopada 2022 wielu z nas będzie się bawiło na imprezach andrzejkowych. Najpopularniejszym zwyczajem z tej okazji jest wróżenie z wosku....
Silniejszy w… kuchni. „Foodamenty” spalania tłuszczu według Rossa Edgley’a
Ross Edgley, autor książki „Silniejszy każdego dnia”, powraca z radami dotyczącymi jadłospisu dla osób trenujących sport, gotowych liczyć spożyte kalorie i...
Jerozolima do zjedzenia. Książka równie smakowita, jak jej poprzedniczki w serii
To nie jest dobry moment – z uwagi na wojenną zawieruchę – by wyruszać w podróż do Jerozolimy, ale za to znakomity, by poznać to miasto dzięki książce, która...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Klub nocny
Dodano 2 dni temu w kategorii Agencja ochrony
Dodano tydzień temu w kategorii Drzwi
Dodano tydzień temu w kategorii Przedszkola