MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogóreczki do wódeczki, czyli na ostro Grażyny...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Przetwory z ogórków na zimę. TOP 10 przetworów z ogórków gruntowych naszych Czytelników [PRZEPISY]

Ogóreczki do wódeczki, czyli na ostro Grażyny Łacnej-Walczak 

Składniki 
2,5 kg ogórków gruntowych  pokrojonych w słupki 
3 cebule pokrojone w plastry 
2 łyżki soli 
2 łyżeczki przyprawy curry 
4 łyżeczki pieprzu mielonego 
2 łyżeczki papryki słodkiej 
4 łyżeczki gorczycy 
koper 

Składniki na marynatę 

1 szklanka wody 
1,5 szklanki octu 
1,5 szklanki cukru 

Wykonanie

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 3 godziny. 
Składniki na marynatę zagotować, ostudzić i wlać do ogórków. Wszystko dobrze wymieszać i nakładać do słoików ciasno razem z zalewą. Słoiki pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Gra świętokrzyska klasa B, grupa 1. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Gra świętokrzyska klasa B, grupa 1. Przed nami 19. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Kraksa na skrzyżowaniu, ranna pasażerka

Kraksa na skrzyżowaniu, ranna pasażerka

Polecamy

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem