MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wokół diet

Redakcja
Dieta ta bazuje głównie na nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz 5 posiłków należy wypijać dziennie 1,5-2l wody mineralnej niegazowanej lub herbaty ziołowej, owocowej.

Dieta wiosenna

Trwa: 7 do 21 dni i odchudza: około 1kg tygodniowo.
Dzienna dawka kalorii: około 1000. W tym ok. 400 kcal obiad, 200kcal śniadanie, II śniadanie i podwieczorek po 100 kcal, kolacja 200 kcal
W jadłospisie nie powinno zabraknąć pełnoziarnistych produktów zbożowych, roślin strączkowych, podrobów, soi, pomidorów, ziemniaków, orzechów, ryżu i owoców
Przykład:
I śniadanie płatki jęczmienne na 1 szklance chudego mleka 0,5 proc. i pół szklanki soku z czarnej porzeczki rozcieńczonego wodą
II śniadanie 100g twarożku ziarnistego ze 100g rzodkiewek, herbata bez cukru
Obiad 250 ml rosołu z makaronem nitki, 150g kurzej piersi z rosołu bez skóry, 100g ziemniaków, 200g gotowanej marchewki z groszkiem, herbata owocowa bez cukru.** Podwieczorek 1 pomarańcza lub 1 jabłko Kolacja kanapka z chleba grahama z łyżeczką margaryny, szynką wiejską pomidorem, liściem sałaty, bawarka bez cukru. www.diety-info.blogspot.com**

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski