Dieta wiosenna
Trwa: 7 do 21 dni i odchudza: około 1kg tygodniowo.
Dzienna dawka kalorii: około 1000. W tym ok. 400 kcal obiad, 200kcal śniadanie, II śniadanie i podwieczorek po 100 kcal, kolacja 200 kcal
W jadłospisie nie powinno zabraknąć pełnoziarnistych produktów zbożowych, roślin strączkowych, podrobów, soi, pomidorów, ziemniaków, orzechów, ryżu i owoców
Przykład:
I śniadanie płatki jęczmienne na 1 szklance chudego mleka 0,5 proc. i pół szklanki soku z czarnej porzeczki rozcieńczonego wodą
II śniadanie 100g twarożku ziarnistego ze 100g rzodkiewek, herbata bez cukru
Obiad 250 ml rosołu z makaronem nitki, 150g kurzej piersi z rosołu bez skóry, 100g ziemniaków, 200g gotowanej marchewki z groszkiem, herbata owocowa bez cukru.**
Podwieczorek 1 pomarańcza lub 1 jabłko
Kolacja kanapka z chleba grahama z łyżeczką margaryny, szynką wiejską pomidorem, liściem sałaty, bawarka bez cukru.
www.diety-info.blogspot.com**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?